Браконьєра з Прикарпаття заарештували за знищення екземплярів з Червоної книги. Про це повідомили на сторінці рибоохоронного патруля Івано-Франківської області у соцмережі Facebook.

Працівники патруля, 9 червня, здійснювали рейд на річці Бистриця поблизу села Ямниця Тысменского району. Під час перевірки вони виявили чоловіка, який ловив рибу занесену в Червону книгу.

"По одному екземпляру вирезуба причорноморського, бистрянки російської, а також один екземпляр забороненого до вилову Правилами любительського і спортивного рибальства рибця звичайного. Лов відбувався в заборонений нерестовий період." - сказано в повідомленні поліції.

Чоловік порушив п. 3.14 і 4.10 Правил любительського і спортивного рибальства. Державні інспектори склали протокол відносно рибака по ст. 90 Купап (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених у Червону книгу України).

Geplaatst door Івано-Франківський рибоохоронний патруль op Dinsdag 9 juni 2020

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У рибоохоронному патрулі підкреслили, що відповідно до законодавства України, за знищення примірників флори і фауни, які внесені в Червону книгу карається виплатою штрафу.

"Компенсація за один виловлений екземпляр вирезуба причорноморського становить 10 000 грн, бистрянки російської – 660 грн, рибця звичайного – 255 грн." - додали в патрулі.

Таким чином спійманий браконьєр зобов'язаний сплатити державі штраф у розмірі 10 915 гривень.

Повідомлення рибоохоронного патруля Івано-Франківська: Facebook

Нагадаємо, раніше під Запоріжжям з моря виплив труп маленького дельфіна підбитого браконьєрами.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Києві самотня коза пройшлася по мосту Кличко.

Також "Знай.uа" писав, що на Харківщині підлітка вкусила змія.