На Прикарпатті зростає кількість безробітних. Про це розповів директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Він зазначив, що в Івано-Франківській області, з початку року спостерігається зростання кількості зареєстрованих безробітних.

Згідно з даними в період з січня по травень 2020 року статус безроботного мали 21,8 тисяч осіб, що на 6,1 тисяч осіб (або на 39%) більше, ніж за аналогічний період у попередньому році.

Допомогу по безробіттю в цей період отримали 19,7 тисяч осіб. При цьому середній розмір допомоги по безробіттю у травні 2020 року склав 3397 гривень (у попередньому році цей показник становив 2718 гривень).

Одним з ключових напрямків роботи є співпраця служби зайнятості та роботодавців. Це допоможе забезпечити легалізацію трудових відносин та встановити належні умови праці.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

З обласним центром зайнятості співпрацювали 5 тисяч роботодавців. За цей період на роботу було влаштовано 12,9 тисяч чоловік.

"Нагадую, що в період карантину процедура реєстрації спрощена: не потрібно подавати копії документів – тільки дві заяви (про надання/поновлення статусу безробітного, призначення/поновлення виплати допомоги по безробіттю); реєстрація у службі зайнятості проводиться в день подання цих заяв", - наголосив Цимбалюк.

Василь Цимбалюк, кадр з репортажу ТРК Галичина: Facebook

Нагадаємо, раніше експерти спрогнозували нову хвилю безробіття в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Україні зростає кількість вакансій.

Також "Знай.uа" писав, на яку допомогу можуть розраховувати Фопи після карантину.