На Франківщині найбільша зарплата в сільському господарстві. Про це розповіли у державній службі статистики.

В цілому, середній розмір заробітної плати у сфері сільського господарства в Україні за перший квартал 2020 року склав 8 607 гривень.

При цьому, максимальна зарплата у даній сфері була зафіксована в Івано-Франківській області і склала 12 501 гривню.

В тей же час на сільськогосподарських підприємствах Києва зарплата склала 12 273 гривні.

За Києвом і Франківщиною розташувалася Тернопільська область з показником зарплат в сільськогосподарській сфері в 11 555 гривень.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Мінімальні показники зарплати у сфері сільського господарства були зафіксовані в Одеській і Запорізькій областях, 6 274 гривні і 6 544 гривні відповідно.

За інформацією служби статистики, ці дані підготовлені на підставі державного статистичного аналізу "Обстеження підприємств з питань статистики праці", який охоплює юридичних осіб з кількістю найманих працівників 10 і вище.

Варто зазначити, що в Національній академії аграрних наук повідомили про втрату великої кількості зимових зернових культур.

За словами експертів, загальний недобір зерна і окремих культур може сягати понад 50%, однак це значною мірою залежатиме від подальших погодних умов.

Нагадаємо, раніше експерти повідомили про нову хвилю звільнень і скорочень зарплат в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.иа" українські медики працюють за маленьку зарплату.

Також Знай.иа" писав, як вирулити з кризи і зберегти сімейний бюджет.