У Франківську проводять складні операції на мозку. Про це розповіли на сайті Івано-Франківської ОКЛ.

"Івано-Франківськ серед небагатьох обласних центрів, де оперують пацієнтів методом інтраопераційного нейрофізіологічного моніторингу (ІОНМ)." - сказано в повідомленні лікарні.

Повідомляється, що нейрохірург обласної клінічної лікарні Андрій Мартин, користуючись методом ІОНМ, успішно провів дві операції з видалення пухлин головного мозку.

"В обох цих випадках були високі ризики ускладнень, оскільки пухлини були розташовані в функціональних зонах мозку. Саме тому вибір методу оперування в цих ситуаціях особливо важливий", - підкреслив нейрохірург.

Повідомлення про операції в Івано-Франківську: Facebook Івано-Франківська обласна клінічна лікарня

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Завдяки цьому методу хірург може локалізувати і оцінити стан нервових структур, моніторити життєво-важливі функції, здійснювати безперервне спостереження за функціональним станом нервової системи пацієнта прямо під час операції.

Це дає можливість вчасно виявити та запобігти неврологічним ушкодженням під час хірургічних маніпуляцій, знизити ризик післяопераційного неврологічного дефіциту

"На жаль, для української медицини цей метод все ще не доступний, тоді як у більшості країн світу операції на мозку проводяться з повним моніторингом моторних і чутливих шляхів, контролем функції та електричної активності мозку" - додав Андрій Мартин.

Варто зазначити, що подібну апаратуру в Україні використовують лише кілька нейрохірургічних центрів: у Києві, Ужгороді, Харкові і Дніпропетровську. Тепер до цього списку додався й Івано-Франківськ.

Операція на мозку, фото: Сайт Івано-Франківської ОКЛ

Нагадаємо, раніше українські лікарі провели унікальну операцію та врятували життя хлопчика.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові ветерана АТО з'їдає рак.

Також "Знай.uа" писав, що медики дістали зарядний пристрій з сечового міхура чоловіка.