В Івано-Франківську знову запрацювали стоматологи. Про це розповіли у сюжеті місцевого телеканалу "Третя студія".

Повідомляється, що в МОЗ видали указ про ослаблення карантинних заходів у зв'язку з чим стоматологи можуть знову почати роботу. Однак, для того щоб потрапити на прийом доведеться пройти спеціальне телефонне опитування.

"Запитуємо чи немає підвищеної температури, кашлю… тобто, всі симптоми, які можуть говорити про наявність коронавірсусної інфекції. І обов'язково, що б не був за кордоном протягом останніх 14 днів і щоб не контактував з хворими на COVID-19" - прокоментував адміністратор стоматологічної клініки Мирослав Гишка.

Мирослав Гишка, кадр з репортажу: YouTube Третя студія

Для кожного пацієнта виділяють окремий час, щоб мінімізувати контакти людей між собою. Однак, в крісло лікаря так просто потрапити не вийде, для цього необхідно буде пройти дезінфекцію.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Давали пополоскати хлориксидин дента, щоб всю інфекцію, яка була в роті, він виплюнув в умивальник" - зазначив Мирослав Гишка.

При цьому самі лікарі повністю одягнені в захисні костюми, які максимально захищають і дають можливість надавати послуги в повному обсязі.

Медики розповіли, що спершу люди трохи боялися йти до клініки після закінчення карантину, однак пізніше почалася планова робота.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, чи варто ходити в ресторани і кафе після послаблення карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" тернополянка влаштувалася в супермаркет під час карантину і здивувала всю країну.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні відновлять роботу установи культури.