У Франківську медики знайшли недоношену дитину вагою 2,4 кілограма. Про це розповіли на сторінці Міської дитячої клінічної лікарні міста Івано-Франківськ.

Повідомляється, що з 2014 року в лікарні працює спеціальний пункт - "Вікно життя". Він являє собою бокс, в якому жінка може залишити свою дитину, якщо вирішила кинути. Таким чином вона зможе уникнути публічного осуду, так і дитина буде в безпеці.

За час існування пункту не було жодної дитини, однак 2 червня, 2020 року ним вперше скористалися.

"02.06. 2020 р. близько 18.00 год спрацьовує сигналізація і через мить медичні працівники знаходять там новонародженого малюка. Недоношений хлопчик вагою 2.400 грамів і зростом 46см, поруч упаковка памперсів і банка з дитячим харчуванням." - сказано в повідомленні лікарні.

Малюка одразу ж оглянув реаніматолог і черговий лікар. На щастя, його здоров'ю та життю нічого не загрожувало.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Медики одразу ж повідомили про цей випадок співробітникам ювенальної провенции і служби у справах дітей.

"Згідно статутної діяльності установа обслуговує дітей з 28 днів життя, а тому для детального обстеження і подальшого спостереження дитина повинна бути переведена в спеціалізоване відділення для новонароджених ОДКЛ." - сказано в повідомленні.

Співробітники дитячої лікарні висловили надію, що малюк буде рости здоровим, щасливим і обов'язково відчує тепло материнських рук.

Geplaatst door Міська дитяча клінічна лікарня м. Івано-Франківськ op Dinsdag 2 juni 2020

Нагадаємо, раніше у Львові малюка відправили на операцію відразу після народження.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Кривому Розі жінка залишила новонародженого малюка і зістрибнула з даху будівлі.

Також "Знай.uа" писав, що в Кам'янську мама показала жахливі умови в лікарні.