У Польщі висміяли заробітчан, які розмовляють російською мовою. Про це розповіли у виданні "Прикарпаття Online" посилаючись на повідомлення польського адвоката Томаша Баарта в соцмережі Facebook.

Читайте Знай у Google News!

У своєму повідомленні Томаш Барт відповів на скарги российскоязычного українця, який незадоволений тим, що польські прикордонники не пропускають заробітчан за кордон.

"Хто знає, що зараз відбувається на кордоні в бік Польщі? Польська сторона повертає всіх назад! Деякі пробували переїжджати по два-три рази! Українські прикордонники сказали, що є у поляків розпорядження обмежити в'їзд до 15 червня" - написав заробітчанин у соцмережі Facebook.

Кордон Польщі та України, кадр з відео: YouTube ТСН

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Поляк высміяв російськомовних за те, що вони, швидше за все, спілкувалися з польськими прикордонниками російською мовою. Він пояснив, що якщо б заробітчани володіли українською або польською мовами, то легко змогли б зрозуміти, чому не можуть перетнути кордон.

"Це українсько-польський кордон і якщо ви не знаєте української мови і nie zna Pan języka polskiego (не знає пан польської мови), то важко буде вам дізнатися, чому вас постійно розвертають" - зазначив польський адвокат.

Також Томаш Баарт додав, що якщо б людина звертався українською або польською, то він би пояснив, що, можливо, причиною такої поведінки співробітників прикордонної служби є свято — день польського прикордонника.

Сергій, це українсько-польський кордон і якщо ви не знаєте української мови і nie zna Pan języka polskiego, то важко...

Geplaatst door Tomasz Baart op Zaterdag 16 mei 2020

Нагадаємо, раніше були названі основні перепони для заробітчан після карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" заробітчанам дали дозвіл на виїзд, але при одній умові.

Також Знай.uа" писав, що кияни зібралися на заробітки.