Жителям Прикарпаття варто підготуватися до швидких заморозків. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

Повідомляється, що вночі 21, 22 і 23 травня в Карпатах очікуються сильні заморозки. Температура повітря буде коливатися від 0 до +3 градусів, також холоду позначаться і на ґрунті. У регіоні оголошено рівень небезпеки - жовтий.

Напрямок вітру північно-західний, а його швидкість буде варіюватися від 5 до 12 м/с. Також очікуються різкі і сильні пориви вітру.

Крім того, в ці дні практично на всій території України очікується велика кількість дощів, які найбільше будуть іти в центральних областях країни. Така зміна погоди може значно пошкодити плоди рослин і інших культур, що в свою чергу може вплинути на урожай.

В Києві, в ці дні, вночі буде ясно і сухо, вдень можливі періодичні дощі. Температура повітря найближчої ночі від + 4 до + 7 градусів, ймовірність невеликих заморозків на околиці міста.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто додати, що раніше українців попереджали про заморозках в ніч на 14 травня. Це зниження температури виявилося згубним для ранніх плодів картоплі, кукурудзи, квасолі помідори та інших рослин. Всі вони отримали серйозні пошкодження у зв'язку з різкими перепадами температури.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, яку погоду варто чекати 20 травня.

Як повідомляв портал "Знай.иа" погода цього літа покаже шкідливий характер.

Також Знай.иа" писав, що синоптик попередив про замороження і загрози для врожаю.