Сівби цибулі на Прикарпатті загрожують шкідники. Про це повідомили в Державній продовольчій службі.

Повідомляється, що в області відмічено велику кількість цибулевих мух. Ці паразити заражають різні види цибулі і часнику. Вони поміщають личинки в тканини цибулі, в її кореневу частину. Листя на уражених рослинах швидко жовтіють і зсихають, а самі цибулини гниють.

Фахівці наполягають на необхідності обстеження цибулевих культур на наявність в них паразитів. Вони підкреслюють, що дуже важливо захистити посіви від шкідників при наявності 3-4 яєць цибулевої мухи на 10 відсотків зелених рослин.

Для захисту посівів, фахівці рекомендують використовувати інсектициди. Обробку слід проводити в тиху погоду, коли немає вітру і обов'язково дотримуватися всіх заходів безпеки.

У приватному секторі застосовують препарати, дозволені для роздрібного продажу населенню: "Енжі", кс – 1,8 мл на 5 л води на 1 сотку; "Карате Зеон" – 050, мк.з – 2 мл на 3-5 л води; "Ратибор ЖК", "Ратибор Біо" – 3 мл на 0,01 га та інші дозволені переліком.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також, існують і народні методи захисту від цибулевої мухи. Серед них: розміщення біля грядок цибулі посадок моркви або томатів, запах яких не переносять ці паразити, обприскування посівів настоянками з різкими запахами або відваром полину, валеріани, м'яти та тютюновий пилку.

Збір цибулі, кадр з відео: YouTube Сніданок з 1+1

Нагадаємо, раніше в Мелітополі стали продавати черешні за “кусючою” ціною.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Прикарпатті "виріс" залізний едельвейс.

Також Знай.uа" писав, скільки можна вживати продукти з терміном придатності.