Медики з Івано-Франківська розповіли, як їм працюється під час епідемії коронавіруса. Які труднощі з'являються і як з ними справлятися.

Таким чином, повідомляється, що цей рік точно запам'ятається на все життя не тільки українцям, але й мешканцям по всьому світу. Спочатку пожежі Австралії, потім загроза війни між Сполученими Штатами Америки та Іраном, і ось, тепер, весь світ сидить вдома на карантині через вірус, який раптово виник в Китаї. Ніхто не очікував, що цей рік буде саме таким.

Інформаційний портал «Галка» пише, що вони мали можливість поговорити з лікарями міста Івано-Франківськ, і ті розповіли про реалії, з якими їм доводиться щодня стикатися.

Франківські медики розповіли про умови роботи, фото: galka.if.ua

Катя Маслюк, яка працює медсестрою у відділенні невідкладної допомоги, каже, що карантин у неї почався разом з усіма, у березні, однак, вона його проводить або вдома, або на роботі. "Коли знімаєш окуляри, чи то щиток, маску - залишаються синяки" - розповідає вона.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Франківські медики розповіли про умови роботи, фото: galka.if.ua

Медсестра зазначає, що їй не особливо страшно, адже, з самого початку вона дивилася всі новини, які стосуються коронавіруса, і відчуває себе в повній безпеці, адже, «озброєна» всією потрібною інформацією. А переживає вона більше за батьків, так як вони старше, а молодим легше це пережити.

Тож, можна зробити висновок, що ховатися – точно не для Каті. Усі її близькі люди з розумінням ставляться до її вибору. До речі, вони починали працювати, коли в наявності були тільки респіратори, а захисні костюми з'явилися згодом.

Також, джерело поспілкувався з анестезіологом реанімаційного відділення однієї з лікарень міста, однак, він попросив не видавати його ім'я. Медик каже, що за вірусом почав стежити ще коли він тільки почав поширюватися по території Китаю. Спочатку це здавалося не правдою, однак, зараз, коли весь світ сидить на карантині – все сильно змінилося.

Спокою немає ні у нього, ні у колег. Одна справа коли в магазині люди боятися підхопити хворобу, а інше, це контактувати ними по 8-10 годин в день. Будь-яка необережність здатна запустити ланцюгову реакцію, яка буде коштувати людських життів.

Нагадаємо, українцям анонсували другий етап виходу з карантину.

Як повідомляв Знай. ua українка розкрила правду, як насправді лікують сovid-19 в лікарнях.

Також Знай. ru писав, що в Україні за добу 422 нових хворих коронавірусом.