В цей день, 8 січня, в Івано-Франківську очікується ясний і сонячний ранок, на зміну якому прийде похмурий вечір. Снігу або дощу в середу чекати не варто, вважають на погодному сайті Sinoptik.

Повітря в середу прогріється максимум до 2 градусів тепла, вдень до 4-5 градусів морозу вночі. З ранку стовпчики термометра опустилися до 8 градусів нижче нуля.

Рекордно тепло у цей день було у 1948 році, тоді термометри показали до 12,5 градусів вище нуля. Рекордно холодно було в 1969 році, до 24 градусів морозу.

Погода в Україні 8 січня, Укргідрометцентр

Православні християни в цей день, 8 січня, празнували Собор Пресвятої Богородиці. У народі цей день отримав назву Бабиних каш. По тому, як у печі готувалася каша, передбачали погоду: якщо подрумянивалась ніжною скоринкою, то бути снігопаду.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Якщо землю до Різдва не скували морози, то хорошого урожаю чекати не варто – «земля соку не дасть». Смуга світлих хмар у районі сонця означала наближення снігу. Якщо синички пищать, а ворони і сороки перекрикують один одного, то незабаром погода зміниться, почнеться снігопад.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.