Вчора, 24 жовтня Денис Шмигаль, голова обласної державної адміністрації, зустрівся із заслуженим майстром спорту з силового багатоборства, почесним президентом Федерації стронгмену України Василем Вірастюком та президентом Федерації стронгмену України Сергієм Конюшком.

Вони обговорювали перспективи розвитку силових видів спорту в регіоні та майбутнє будівництво центру силової підготовки у місті Івано-Франківськ. Денис Шмигаль відзначив, що спортивна галузь в області розвивається досить не погано, тому варто докладати зусиль, щоб молодь постійно розвивалась та більше займалась спортом. Також посадовець розповів про плани будівництва багатофункціонального палацу спорту в Івано-Франківську поблизу стадіону "Рух", повідомляють на сайті ІФ ОДА.

"Спорт – це завжди виховання, здоров'я і розвиток молоді. Коли ми говоримо про те, що в Івано-Франківську має бути створений цілий ряд спортивних осередків, то цей напрямок може дати хороший поштовх для залучення молоді до таких яскравих видів спорту, які представляє Федерація стронгменів України. Ця федерація є яскравим, позитивним брендом, який приваблює сучасну молодь. Рухатися у напрямку створення одного з таких спортивних осередків в нашій області, та ще й з соціальною складовою, для Прикарпаття є дуже важливо", – наголосив Денис Шимигаль.

Василь Вірастюк поділився, що вони будівництво центру силової підготовки запланували ще два роки тому. Він вважає, що це надихатиме спортсменів досягати масштабних успіхів поза межами країни.

"Наша федерація впродовж двох років виношує ідею побудувати центр силової підготовки спортсменів. І це не тільки розвиток стронгмену, як виду спорту, – це й пауерліфтинг, важка атлетика, армреслінг, бодібілдинг та інші види спорту. Ми хочемо об’єднати під одним дахом усі силові спортивні напрямки. Для початку будівництва цього центру від Івано-Франківської влади ми хочемо насамперед підтримки, розуміння цієї ідеї, політичної волі, визначення місця для будівництва цього спортивного комплексу та, насамперед, бажання допомогти реалізувати цей проект. Важливим є поєднання усіх цих складових для того, щоб побудувати цей спортивний центр", – зазначив Василь Вірастюк.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

На прес-конфереції, на останок Василь Вірастюк розповів, що федерація стронгмену України існує з 2009 року, у 2012 році вона отримала статус національної.

Федерація стронгменів України щорічно проводиться більше двадцяти різноманітних заходів на території України. Цьогоріч було зафіксовано рекордна кількість спортивних змагань – 30, зокрема, міжнародних, професійних та аматорських стартів.

Нагадаємо, олігарх і герой-коханець: відомий франківчанин Василь Вірастюк знявся у нашумілій комедії, - коли прем'єра

Як повідомляв раніше Знай.ua, спорт, допінг та кохання усього життя: всесвітньо відомий прикарпатець Василь Вірастюк поділився найсокровеннішим

Також Знай.ua писав про те, що до Запоріжжя їде Вірастюк: де і коли зустрічати найсильнішу людину світу, - готуйтеся до селфі