В Івано-Франківській області, зокрема у Вишківській церкві, що знаходиться в Долинському районі, знайшли середньовічні фрески.

Про знахідку повідомила Наталія Маджара на своїй сторінці у Facebook, вона неймовірно захоплюється знахідкою, і закликає місцевих подивитися на цю красу.

"Багато хто знає про знайдені нещодавно у тячівському реформатському соборі середньовічні фрески. А от у Вишківський церкві нещодавно з-під шару вапна оголили цілий мурал, який датують 14-м століттям. Будете у Вишкові – гляньте. Це дивовижно, що можемо бути свідками таких унікальних знахідок", – зазначила вона.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Яка доля чекає на фрески ще не відомо, але їх із стін церки не прибиратимуть. Можливо вони стануть визначною памяткою Вишківської церкви.

Нагадаємо, археологи знайшли безцінну знахідку, зберігалася 2000 років: мистецтво, яке не підвладне часу

Як повідомляв раніше Знай.ua, археологи знайшли гробницю таємничого єгипетського жерця: похоронні маски, ритуальні статуетки і кольорові малюнки

Також Знай.ua писав про те, що у церкві на Прикарпатті знайшли останки дітей: "Раніше так робили..."