Сьогодні, 15 жовтня, в Івано-Франківську відбулась нарада у першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки з керівниками структурних підрозділів ОДА і територіальних органів виконавчої влади, повідомляє "Depo.Прикарпаття".

На нараді йшлося про облаштування "теплих" туалетів в школах Прикарпаття. Загалом, мова йшла про села, де школярі до вбиральні бігають на вулицю. Вже давно йдуть обговорення нових туалетів, але й до сьогодні, далі розмов справа не йде.

"На це було передбачено 24 мільйона гривень для 80 шкіл. І ми просимо активізувати роботу, щоб управління капітального будівництва завершило всі роботи до кінця року. Адже діти заслуговують на користування нормальними туалетами", – розповів Андрій Сташків, заступник директора департаменту освіти, науки і молодіжної політики ОДА.

Марія Савка закликає РДА та об’єднані громади співфінансувати встановлення вбиралень у своїх школах. Закон передбачає співфінансування, тому вона наголосила, щоб місцева влада про це не забувала. Інакше, цивілізація до сільських шкіл буде йти довго, а зима вже близкько.

Нагадаємо, в туалет - як "білі люди": у школах Франківська взялися за найнеобхідніше, деталі

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, жодних чіпсів і піци: запорізьких школярів посадять на здорове харчування

Також Знай.ua писав про те, що "Язик відріжу": у Запоріжжі банда малоліток відправила школярку в реанімацію