На Прикарпатті, в рамках проекту "Прикарпатці на війні", що проводить "Бліц-Інфо", розповіли ще про одного учасника АТО, який поділився тим, що його мотивувало захищати Україну. .

До війни був ортопед-травматологом, а сьогодні ветеран війни, 49-річний Олександр Гордієнко, родом із села Милування, Тисменицького району.

Чоловік був активним учасником Революції Гідності, а пізніше пішов на війну на Сході. 2017 року Гордієнко підписав контракт, спочатку служив у навчальному 199 центрі ВДВ, а після закінчення навчання – у військовій частині 80 десантно-штурмовій бригаді. Служив у третьому окремому десантно-штурмовому батальйоні, який дислокувався у Чернівцях.

"Важко було дивитись, як багато хлопців гинули. Тож я, як колишній морський піхотинець не хотів залишатись осторонь. Не хотів бути «диванним вазоном», - так ми називали ще на Майдані чоловіків, які споглядали за всім збоку", - пояснює Олександр.

Він був кулеметником, однак довго послужии чоловіку не вдалося, бо 27 січня на позиції, де був Олександр пролунав сильний вибух.

"За час проведений в зоні АТО я отримав дві контузії, частково втратив слух. Але в кожному випадку не залишав взводний опорний пункт і своїх бойових побратимів, продовжуючи виконувати свої обов'язки", - пригадує Олександр Гордієнко.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Після в прикарпатця почалося лікування у госпіталях, яке не давало результатів. Через це був звільненим з рядів ЗСУ за станом здоров'я та отримав третю групу інвалідності.

Чоловік, після служби душею всерівно там на передовій, і не стоїть осторонь ветеранів, він став заступником керівника Тисменицької спілки учасників АТО.

Ось такі герої живуть на Україні, які кожного дня думають за майбутнє країни.

Нагадаємо, коли день захисника України: дата, історія і традиції

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Зеленського сказали, чому з'являються мітинги проти капітуляції: "Тисячу кожному"

Також Знай.ua писав про те, що Франківчанам вручили ключі від новеньких квартир: хтор отримав заповітні метри безкоштовно