Сьогодні, в Івано-Франківську стартував фестиваль Дні українського кіно, який триватиме до 16 жовтня. Організатори підбирали такі фільми, що раніше не показували на екранах міста, а кінострічки "З України до Голлівуду" та "Східняк" франківці побачить першими в Україні.

Екс-голова Держкіно України Пилип Іллєнко наголосив на тому, що фільми були зняті впродовж останніх років, державним коштом.

"Ми намагались бути не просто державною структурою, намагались діяти як продюсери, брали участь в етапах виробництва фільмів і в промоції. Задача з донесення наших фільмів до глядача – це важка задача, бо в Україні мало кінотеатрів. Багато де ці фільми просто не можемо продемонструвати в належній якості. Хочеться, щоб ці позитивні тенденції, що сформувались за останні роки, збереглись", – сказав Іллєнко.

Чоловік, похвалився, що сьогодні українське кіно на піку свого розвитку.

"Прикарпаття є важливою частиною українського кіно. Тут знімались найвідоміші українські фільми і зараз знімають. Потенціал високий, тому, думаю, тут продовжуватимуть знімати кіно", – додав Пилип Іллєнко.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Засновник "Кінокомісії If.Film Commission", яка ініціювала Дні українського кіно в Івано-Франківську, Віктор Вінтоняк зауважив, що Франківщина є чудовим місцем для знімання українськіх фільмів. Також, це один із способів популяризувати місто для туристів.

"Ми народжуємо сенси показати Україну через кіно", – зазначив Вінтоняк.

Також, на відвідувачів фестивалю чекає багато зустрічей з акторами, продююсерами та режисерами. Тому, всім шанувальникам кіномистецтва варто обов'язково завітати на Дні українського кіно.

Нагадаємо, на Прикарпатті зняли тизер "Гомер" Гуцульщини, стрічці пророкують тріумф: у кіно - після "Захара Беркута"

Як повідомляв раніше Знай.ua, "Літо, а на мені шуба": творці "Захара Беркута" пустили львів'ян за лаштунки головного фільму року

Також Знай.ua писав про те, що "Захар Беркут" підкорив Львів: чим здивувала містян найочікуваніша прем'єра року