На Прикарпатті, 2 жовтня вшанували пам'ять полеглих студентів та викладачів, які загинули за незалежність України, зокрема вшановували пам'ять Романа Гурика. Поминання відбувалося на території Прикарпатського університету.

Мати Романа, Ірина Гурик із скорботою в очах сказала, що ідея за, яку так віддано боровся її син все ще жива.

"Я глибоко переконана, що ми не маємо права просто так “злити” Україну. Бо за це заплачена надто висока ціна. Я прокидалася кілька разів цієї ночі. Я розумію, що Роману мало би виповнитися 25, але йому завжди буде 19", – каже Ірина Гурик.

Сказав слово і ректор ПНУ імені В.Стефаника Ігор Цепенда. Він проголосив, що в кожному поколінню студентів є патріоти, які готові пожертвувати своїм життям заради майбутніх поколінь, які приймають участь у побудові сильної країни, таким був і Роман.

"Кожен з них, і Роман зокрема – це постаті, які розуміли, що аби перемогти – треба боротися. Він віддав життя, не лише заради того, щоб інші жили краще, а й заради розуміння того, що незалежність будується роками. Він та його однодумці врятували нас від прірви. Цьогоріч ми вже вп’яте на цьому місці. Те, що зробив Роман і його побратими сьогодні, ми лише починаємо усвідомлювати. Роман був особистістю, яка думала про майбутнє, як сформувати світ більш теплішим, людяним", – каже ректор.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Роман Гурик загинув 20 лютого 2014 року на Майдані, він помер від пострілу снайпера і 2 жовтня хлопцю виповнилося б 25 років.

Нагадаємо, головне за ніч: таємна поїздка Зеленського, ціна розмитнення євроблях, нова комуналка та податки в Україні

Як повідомляв раніше Знай.ua, Вивезли до лісу і закатували: у Львові вшановують героя Небесної Сотні Юрія Вербицького, неможливо стримати сльози
Також Знай.ua писав про те, що вони назавжди лишилися на Донбасі: на Прикарпатті вперше вшановують День пам'яті загиблих захисників України