Минулий тиждень відзначився тим, що було зареєстровано 4 випадки отруєнь грибами. Повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в області.

Отруєння сталися у Верховинському районі та Яремчанській зоні.

Двоє місцевих жителів та двоє туристів знехтували правилами приготування грибів та вживали сироїжки, підсмажені на вогні без попередньої термічної обробки.

З початком грибного сезону в Івано-Франківські області в цьому році вже зареєстровано 10 випадків отруєнь неїстівними грибами місцевим населенням, від яких потерпіло 12 осіб.

Отруєння виникали через те, що люди не знаються на грибах та не вміють їх правильно кулінарно обробляти.

Популярні новини зараз

75-річна мати Наташі Корольової знайшла дивну заміну сексу: це треба нюхати

Солістка гурту KAZKA Заріцька сильно схудла на "Танцях з зірками": скоро наздожене Могилевську

"Холостячка" Злата Огнєвіч спробувала звабити чоловіків глибоким декольте: "Як корову на ринку продають"

Перша дружина Арсена Мірзояна затьмарила Тоню Матвієнко - палка руденька на підборах

Показати ще

Тож, коротко основні правила збирання та приготування грибів:

1.Збирайте в лісі тільки ті гриби, в яких ви точно впевнені, що вони їстівні.
2. Грибів, яких ви не знаєте, або тих, що викликають найменший сумнів, не варто брати взагалі.
3. Ніколи не збирайте і не вживайте в їжу переспілі, червиві, ослизлі гриби.
4. Не збирайте гриби вздовж автомобільних та залізничних шляхів, поблизу промислових підприємств, сміттєзвалищ.
5. Не вживайте грибів в сирому вигляді.
6. Перед вживанням обов'язково піддавайте зібрані гриби ретельній термічній обробці.
7. Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів у підсоленій воді (не менше трьох) протягом 30 хвилин.
8. Не годуйте грибними стравами малолітніх дітей, хворих із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
10. Не робіть домашню заготівлю грибів у герметичній упаковці, що викликає захворювання ботулізмом.
11. Не купуйте на базарах суміші грибів із різних їх видів у якості грибної ікри, салатів, пирогів з грибами і інших виробів з подрібнених грибів

Якщо після вживання грибів, ви відчуваєте себе погано, варто відразу ж викликати швидку.

"Ніякого самолікування! Чим більше токсинів потрапить у кров, тим важчим буде перебіг отруєння.
В інших країнах отруєння дикорослими грибами трапляються рідко, оскільки люди майже не збирають гриби у лісах.
Тож, щоб бути спокійним за себе і свою родину, краще споживати печериці та гливи, вирощені у теплицях"
, - застерігають у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, легше з грибами: франківчанин зібрав повну кошик отрути,- медики хапаються за голови

Як повідомляв раніше Знай.ua, для двох тернополян “тихе полювання” завершилося в реанімації: за їхні життя борються лікарі

Також Знай.ua писав про те, що українців позбавили головного задоволення: традиційний борщ тепер стане розкішшю, тільки обрані зможуть поїсти