У Коломиї чоловік назбирав грибів та потрапив до лікарні. Таку новину повідомило управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Як стало відомо, чоловік, який є мешканцем міста Коломиї, назбирав грибів та, приготувавши їх, отруївся.
Його було госпіталізовано каретою швидкої допомоги у реанімаційне відділення Яремчанської центральної міської лікарні 8 вересня о 18:00. Лікарі встановили попередній діагноз: "гостре харчове отруєння грибами". 19-річний потерпілий знаходиться у важкому стані. Медики роблять все можливе, аби врятувати юнака.
Як не отруїтися грибами
Найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними штучно, котрі підлягають контролю та продаються в торговельній мережі.
Не купуйте гриби на стихійних ринках.
Уважно оглядайте гриби: звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки.
Збирайте лише добре знайомі вам гриби. За найменшого сумніву одразу викиньте гриб, не залишайте його поряд з іншими.
Не беріть занадто молоді чи старі гриби — їх легко переплутати з отруйними.
Не збирайте гриби поблизу трас, промислових підприємств, забруднених територій: гриби вбирають в себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали.
Не збирайте гриби в посушливу погоду: в цей час гриб пересихає, віддавши воду і збільшивши концентрацію токсинів.
Не куштуйте сирі гриби.
Вдома ще раз ретельно перевірте гриби: всі сумнівні треба викинути.
Готуйте гриби протягом першої доби після збирання.
Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хв.
Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.
Нагадаємо, що Івано-Франківські лікарі борються за життя двох грибників
Як повідомляв портал Знай.ua, в Івано-Франківську нове шкільне меню стало причиною скандалу
Також Знай.ua писав про те, що в Україні борщовий набір подорожчав