У Долинській центральній лікарні 31 серпня з'явився пацієнт, якого укусила змія. Чоловіку 27 років, родом він з Болехова.

Чоловік “отримав” укус в мізинець лівої руки. Наразі його госпіталізовано.

А ми нагадуємо правила надання першої допомоги, на випадок, якщо вас чи ваших знайомих укусила змія.

Перш за все потрібно знерухомити постраждалу кінцівку, оскільки надмірні рухи сприяють швидкому проникненню отрути у кров. Потім варто звільнити кінцівки від взуття, шкарпеток, браслетів тощо, оскільки може виникнути набряк і дати випити значну кількість рідини (води, кави, чаю).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Після надання першої допомоги потерпілого необхідно якнайшвидше доставити до медичної установи для надання кваліфікованої лікарської допомоги.

Схема надання першої допомоги наступна: знайдіть місце укусу і ретельно промийте його водою; розмістіть постраждалого таким чином, щоб місце укусу знаходилося нижче тіла; накладіть пов'язку вище за ранку, починаючи зверху і поступово спускаючись; після накладення пов'язки укус продовжуватиме кровоточити, але боятися цього не слід, тому що кров може вивести з ранки частину отрути; - іммобілізуйте кінцівку, наклавши шину; потрібно накласти лід (холод), що також буде додатковим стимулом, щоб отрута в організмі не поширювалася.

Як повідомляв раніше Знай.ua Змія вкусила: поради щодо невідкладної допомоги

Як писав Знай. ua Оскаженіла тварюка накинулась на маленьку львів'янку: медики збилися з ніг, дитина - за крок від загибелі

Раніше на Знай.ua Львiв'ян тероризують отруйнi тварюки, десятки жертв: медики божеволiють