Сьогодні, 27 вересня, у православному світі відзначають день ікони Пресвятої Богородиці Леснінської. Цей образ вважається одним із найбільш шанованих у християнстві. Чудотворна сила Леснинського образу Богоматері має давню історію.

Вважається, що цей нерукотворний образ явився у свято Воздвиження в 1683 році, неподалік від польського селища Лесна. Пастух знайшов її між гілками грушевого дерева і переніс до найближчої православної церкви в селі Буковичі.

Пізніше ікону забрали до католицького костелу, де виставили для поклоніння. Довгі роки велася боротьба між католиками та православними за те, кому ж насправді належить цілющий образ.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

І католики, і православні християни приходять молитися до ікони за свій душевний покій та зцілення від тілесних хвороб. Крім того, цей образ особливо відомий тим, що зцілює від психічних розладів.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За переказами, образ здійснив понад півтисячі чудесних зцілень. Святиню знають як таку, що лікує людей від одержимості. Для цього родичам (одержимі самі не можуть помолитися) потрібно просити допомоги в ікони не лише цього дня, а лей усі інші дні також.

Скрін, відео YouTube ікона
Скрін, відео YouTube ікона

Нагадаємо, молитва святому Шарбелю, ікона якого зцілювала людей: магічні слова за здоров'я всієї родини.

Як повідомляв "Знай.ua", печемо пироги і зриваємо горобину: як захистити будинок від біди на "осінніх" Петра і Павла.

Знай.ua писав, день ангела Марії і Різдво Богородиці 21 вересня: чого категорично не можна робити жінкам сьогодні.