Як правило, осінь для дачників пора збору врожаю, але це також і час для підготовки рослин до прийдешньої зими. Саме це відіграє ключову роль у врожаї на наступний рік.
Особливої уваги дачників вимагає полуниця, адже якщо її не обробити восени, то після зимівлі вона може почати хворіти - в гіршому випадку полуниця, яка погано перезимувала перестане давати ягоди, передає Телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

Обрізка полуниці, скріншот із відео
Обрізка полуниці, скріншот із відео

Для того щоб зберегти полуницю надовго, її потрібно обробляти спеціальними препаратами. Краще це робити восени, адже саме в цей період на листках полуниці проявляються хвороби — видно сліди роботи суничного листоїда, плями від антракноза або рамуляріозу. Городники рекомендують вибирати засоби виходячи з природи захворювання: Фунгіциди, Інсектициди, Гербіциди.
Для розпилення препаратів краще використовувати обприскувачі, у яких є дрібнодисперсний полив — з ним кожен листочок отримає свою дозу ліків. Невеликим грядках буде досить ручного обприскувача, а полуничним плантаціям стане в нагоді ранцевий.

Полуниця, скріншот: Youtube
Полуниця, скріншот: Youtube

Хоча у вересні полуниця вже не плодоносить непотрібно забувати про полив. Все через те, що у вересні формуються квіткові бруньки, з яких в наступному році з'являться ягоди. Тому в цей період полив неймовірно важливий.

Як повідомляв Знай.ua , основні правила догляду за полуницею в липні і серпні: ваші ягоди будуть в повній безпеці.

Знай.ua писав, вишня в желе замість звичного варення: простий рецепт найкращого десерту до чаю.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще