У житті дійсно бувають ситуації, коли дуже терміново потрібні матеріальні засоби, але попросити грошей немає у кого. У таких випадках люди змушені йти в банківські установи. Здавалося б, фінансову проблему вирішено, борг банку повернуто.

Але через 8 років Вам надходить повістка до суду у справі про стягнення заборгованості за кредитним договором. І банк вимагає сплатити суму в 30 разів більшу, ніж ви брали. З таким "свавіллям" боротися можуть тільки професійні юристи.

Про це стало відомо завдяки публікації спільноти "Координаційний центр з надання правової допомоги" в мережі Facebook.

Борги за кредит, скрін відео
Борги за кредит, скрін відео

"Саме така історія сталася з пані Ольгою, яка звернулася до Дубровицького бюро правової допомоги (Сарненський місцевий центр з надання БПД). Жінці потрібна була правова допомога для захисту її прав в суді в якості боржника перед банком.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ольга розповіла, що в 2011 році вона взяла кредит у розмірі 4800 грн. Жінка була впевнена, що повністю повернула гроші банку в 2012 році. Однак через 8 років на її адресу надійшла заява від банку про стягнення заборгованості у розмірі 120 995,24 грн.

Як з'ясувалося, Ольга дійсно підписала з банком договір про надання банківських послуг. Однак у ньому не було інформації ані про розмір кредитного ліміту на картці, ані терміну дії договору, не вказано розмір пені та штрафних санкцій за несвоєчасне повернення коштів.

Та ще й з'ясувалося, що Ольга насправді отримала не кредитну картку, а дебетову особисту, що виключає нарахування банком відсотків за користування коштами. За весь цей час умови і правила надання банківських послуг банком змінювалися неодноразово.

Захищати права клієнтки взялася фахівець Дубровицького бюро правової допомоги Наталія Райлян. Вивчивши матеріали справи, юрист підготувала відгук на позовну заяву банку про стягнення боргу і відстояла в суді інтереси клієнтки. Завдяки зусиллям працівниці бюро права клієнтки було захищено - Дубровицький районний суд Сумської області зобов'язав пані Ольгу замість 120 995,24 грн. сплатити банку лише 3 939,24 грн.", - повідомляють автори публікації.

Публікація БПД, скріншот: Facebook
Публікація БПД, скріншот: Facebook

Публікація БПД, скріншот: Facebook
Публікація БПД, скріншот: Facebook

Публікація БПД, скріншот: Facebook
Публікація БПД, скріншот: Facebook

Публікація БПД, скріншот: Facebook
Публікація БПД, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, шахраї з ОLХ списали 400 доларів клієнтки Приватбанку: "Ніколи не думала, що потраплю в цю пастку".

Як повідомляв Знай.uа, українка в "Ощадбанку" ледь не втратила останні гривні - в касі "з'їдають", як в банкоматі: "За що?".

Знай.uа писав, у НБУ назвали найбільш підроблені банкноти в Україні: як розпізнати фальшивку.