В Івано-Франківську вже набула чинності заборона купатися у ріці Бистриці Солотвинській. Однак цим заходи безпеки на водоймі, що днями забрала життя трьох місцевих мешканців, не обмежилися. Про це повідомили у мерії міста.

Так, відповідно до рішення міського голови Руслана Марцінківа, на березі Бистриці Солотвинської, поблизу місця, де за чотири дні потонули троє людей, розгорнули рятувальний пост.

Час роботи посту – з 9:00 ранку до 21:00 вечора.

За словами заступника міського голови Руслана Гайди, в акваторії, де потонули люди, є яма – п’ять на п’ять метрів і завглибшки чотири метри. Виявити небезпечні ділянки вдалося завдяки водолазам, які провели ретельне дослідження річкового дна поблизу місця трагедії.

«І там внизу є течія. Учора водолази обстежили дно річки й побачили, що тут є такі небезпечні місця”, – зазначив чиновник.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Наразі вирішується питання щодо того, щоб ліквідувати яму, засипавши її.

Скрін, Instagram Типовий Франківськ
Скрін, Instagram Типовий Франківськ

«Добре, що додумались провірити, а не чекали ще гірших випадків», «Потрібно було чекати, поки станеться непоправне горе?», «Все це, звичайно, сумно, але Бистриця має 90+ км, і усю перевірити неможливо, та й почали перевіряти якраз через ці випадки», - коментують новину в місцевому пабліку «Типовий Франківськ» на сторінці в Instagram.

Нагадаємо, Знай писав, що під Запоріжжям потонули в ставку дві дівчинки, поліція веде слідство.

Також Знай повідомляв, що в Києві на пляжі "Африка" потонув хлопчик, тіло з Дніпра діставали рятувальники