Стало відомо про те, що в Хмельницькій області виготовили унікальну фреску Страшного суду із зображенням Леніна, Сталіна і Хрущова. Знаходиться вона в Троїцькому монастирі в селі Сатанів.

Церква знаменита оригінальною фрескою. Її сюжет стандартний-Господь судить людей. По праву руку зображені праведники, які живуть вічно, а зліва вже грішники, які потрапляють в пекло.

Про це повідомляє Главком, надавши знімки.

Церква, скріншот з відео
Церква, скріншот з відео

Первинна фреска була загублена, коли при комуністах храм стояв абсолютно порожнім, і тільки в 1992 році його почали прикрашати з нуля.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зображуючи Страшний суд, художник вирішив взяти за основу картину популярного на весь світ Віктора Васнецова, а також були використані українські традиційні методики, коли серед персонажів суду можна було помітити справжніх людей, що живуть в цьому світі.

Фреска, фото: Главком
Фреска, фото: Главком

Найвидатніша частина - "пекельна", адже, серед звичайних п'яниць, грішників, вбивць і так далі можна знайти таких" знаменитостей " як: Маркс, Енгельс, Ленін, Свердлов, Джержинський, Сталін, Троцький, Гітлер, Берія, Крупська і Каганович.

Не забули і Хрущова, адже, саме за його наказом і закрили цей монастир свого часу.

Фреска, фото: Главком
Фреска, фото: Главком

Це унікальна фреска, і подібної більше не існує в світі, що не може не дивувати.

Нагадаємо, що починаючи з понеділка, 28 червня розпочався Петрів піст. Триватиме він всього два тижні, до 11 липня. Парафіяни кажуть, що він звичайно не зрівняється з Великоднім, проте все одно досить суворий.

Нагадаємо, раніше Молитва, яка допоможе бути хорошою дружиною: сильні слова, які повинна прочитати кожна жінка

Як повідомляє портал "Знай.ua" Чудодійна молитва від тривог: врівноважить душевний стан і дасть заспокоєння

Також "Знай.ua" писав, що Рятівна молитва від усіх недуг: ці слова вселили надію в мільйони людей