Єпископ пояснив, чому не варто викликати духів за допомогою спіритизму.

Детальніше про це розповів Владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський у програмі "Відкрита Церква. Діалог".

Так у священнослужителя запитали, чому Бог не дає можливості спілкуватися з душами померлих родичів, а сам спіритизм є тяжким гріхом.

"Ну Бог нікому нічого не забороняє. Я вважаю, що ми можемо з нашими померлими спілкуватися. В церкві є ціла традиція, що ми називаємо святих, ми спілкуємося в наших молитвах зі святими і церква є частиною традицій. Є проблеми про що згадувалось в спіритизмі, що тоді людина через ті чи інші якісь чинності просто викликає тих духів, якісь інших. Але знов, що я казав: а яких духів, а чи дійсно тих?

І тому люди святі, так, вони могли і мали здатність, спроможність розпізнавати цих духів. Ми бачимо в їхньому житті, як їм несолодко жилося зі злим духом, який їм часто пакості різні робив. А часто навіть в нашому житті ми не маємо цього розпізнання і часом ми є під впливом. Ми дуже злагіднено кажем - тих чи інших емоцій", - розповідає Владика Венедикт.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За його словами, наша сповідь є тим, що ми визнаємо, що ми потрапили під вплив тих чи інших духів або пережитих емоцій.

"Тому коли ми хочемо з кимось спілкуватись, ми не є глибоко живем в Бозі і величезна небезпека, що ми невідомо з ким будемо спілкуватись. А тоді Диявол є спеціаліст по обману. Він прямо ніколи не скаже, що то він. Ми в житті святих знаходили безліч випадків, коли Диявол прикривався різними образами тих чи інших людей, приймав їхні образи",- пояснює єпископ.

Як пояснив чоловік, спіритизм для людини становить велику небезпеку, тому що вона добровільно входить в цю атмосферу.

"Важливо коли людина сама змінюється, знов говорячи через молитву, стає ближчою до Бога. А коли людина стає ближчою до Бога, вона стає ближчою до всіх померлих. А ті померлі стають близько до нас і те що ми маємо в церкві - єдність святих відбувається душ і померлих душ і живих",- каже єпископ.

Нагадаємо, раніше Священик у вільний час зачитується "Гаррі Поттером" і сидить у соцмережах: "можуть подіяти на шляху до Бога"

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Львівщині відшукали священика не схожого на всіх інших: "немає машини і великого живота"

Також «Знай.иа " писав, що Священик "окропив" сімох митрополитів кислотою, дісталося навіть копам: опіків не уникнути