В українців є оригінальна страва: так звана катана або качана каша.

Дане блюдо з пшона, борошна, яєць. Її назва походить від приготування: пшоно для каші спочатку качають, а потім трясуть або катають для того, щоб зерна вкрилися тестом.

Цій страві близько трьохсот років, передає фейсбук-портал Скарби України. Рецепт озвучив український етнолог Олена Щербань, його вона отримала від бабусі.

Українську цю страву має вже більше трьохсот років, вона була поширена лише на Полтавщині, у двох районах - Диканському та Зіньківському.

Популярні новини зараз

Винник, Каменських і Полякова на шоу "Маска" вгадали, хто ховається за образом Пальчики: "Сама себе здала"

Дольф Лундгрен та Джоні Депп зізналися, що дуже змінилися після народження доньок: "Не уявляв, що можна так сильно любити"

Віктор Ющенко розповів про загибель сім'ї і розчарувався у владі: "Я прошу Господа... від демона"

Максим Галкін ридає через непоправну втрату, Алла Пугачова не зарадить: "Страшна трагедія"

Показати ще

У двадцятому столітті про це каші трохи забули через важкі умови. Для того щоб її приготувати необхідно взяти кілька яєць, масло, а також пшеничне борошно. Ці дорогі продукти не завжди були на столах наших бабусь і дідусів.

Інгредієнти качаной каші:

  • 100 г пшона;
  • 10 яєць;
  • М'ясний бульйон з птиці;
  • Солі;
  • Мелений перець.

Процес приготування

  1. Пшоно і яйця слід збивати виделкою до рідкої консистенції, щоб ложкою можна було розгорнуто рідину).
  2. Пшоно треба змочити в яйці 88 разів. Кашу можна накачати до розміру сої або горошини.
  3. Готуємо кашу в м'ясному бульйоні на повільному вогні протягом двох-трьох годин. Після цього її слід тримати в духовці на півгодини під кришку.