15-річних хлопець допоміг рятувальникам у важких гірських умовах спустити в долину постраждалу жінку. Про це написали на сторінці ДСНС у соцмережі Facebook.

«Героїчні вчинки не мають вікових обмежень, адже в хвилину біди на допомогу приходять ті, у кого велике та добре серце, нерідко це бувають діти. Саме таке серце виявилося у 15-річного Романа Савчина», - розповідають рятувальники.

За словами рятувальників, 19 червня ім повідомили про те, що у місті Сколе Стрийського району під час сходження групи туристів на горі Парашка 49-річна жінка раптом відчула погіршення самопочуття. Їй терміново потрібна була медична допомога.

«Роман побачив, що до гори прямують рятувальники. Хлопець, не гаючи часу, сів за кермо свого мотоциклу та попрямував за рятувальниками, аби допомогти їм. Разом із надзвичайниками він піднявся на гору, а після сходження раптово пройшла злива, тож спускатись з гори після дощу, та ще й із ношами, було вкрай важко», - зізнаються співробітники ДСНС.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Щоб якось допомогти, хлопець встеляв особливо слизькі місця дороги зламаними гілками.

Врятовану жінку вдалося вчасно доставити у лікарню, зараз вона під наглядом медиків.

«Дякуємо за допомогу, наш юний помічник. Дякуємо твоїм батькам за виховання. У тебе велике та добре серце, бережи його», - додали у ДСНС.

Раніше повідомляли, селфі ціною в життя: під Києвом 13-річний школяр ліг на рейки, поїзд з'явився раптово.

Як повідомляв Знай.uа, дід зі шваброю врятував київське метро від пожежі.

Знай.uа писав, у Києві автомобіль спалахнув, як сірник посеред дороги: рятувальники зробили все можливе.