Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПерші страви
● Зупа – суп. Слово в основі французьке, до нас втрапило по німецько-польському ланцюжку.
● Росіл – бульйон. Не плутати з розсолом.
● Квасковий борщ – те саме, що й щавлевий.
Другі страви
● Кармонадлі – відбивні.
● Пироги – канонічно називаються варениками. Часом вимовляється з наголосом на першому складі.
● Вушка – маленькі пироги, краї яких зліплені. Традиційна різдвяна страва.
● Палюшки. Звичайно, від польського “пальчик”, але нагадує і канонічну “галушку”. Тільки що до тіста додається варена картопля
Випічки
● Пляцок - торт або пиріг
● Тісточка. Це можуть бути і “коржики” і тістечка
Спеції, приправи, запахи
● Цинамон – кориця.
● Коляндра – коріандр.
● Бібкове листя – лаврове листя.
● Поташ – сода.
Приладдя, посуд
● Баняк – каструля, банячок – каструлька.
● Ринка – широкий і невисокий баняк, в якому добре щось смажити.
● Кохля – черпак, ополоник.
● Горнятко - “чашка”, “кружка”.
● Філіжанка – маленьке тонкостінне горнятко, з якого прийнято пити каву.
● Келішок — маленька чарочка.
● Валок – те саме, що качалка, ним розкачується тісто.
Нагадаємо, кулінар Євген Клопотенко мріє запхати борщ у телефон українцям: смачного! Євген Клопотенко попросив про допомогу
Як повідомляв портал "Знай.ua", солодощі за новим рецептом Євгена Клопотенка зведуть з розуму: "Їмо та кричимо від щастя". Євген Клопотенко показав швидкий та смачний рецепт солодощів
Також "Знай.ua" писав, домашній квас від Євгена Клопотенка освіжить вмить: найсмачніший рецепт літнього напою. Дуже популярний освіжаючий напій