Українці з давніх часів вірили в прикмети. І навіть зараз незважаючи на раціоналізм і прагматизм сучасних поколінь, в кожному з нас живуть забобони і багато хто пам'ятає численні народні прикмети, особливо пов'язані з кухнею.

У деяких таких прикмет, є об'єктивні підстави, а більшість – це просто забобони, пов'язані з вірою в існування нематеріальних явищ, домовикыв, пристріту і так далі, передає портал "rimi-studio".

Відомі прикмети на кухні:

Частина з них поширюється на посуд. Кухня - не місце, де можна залишати тріснутий, розбитий або склеєний посуд. З практичної точки зору це пов'язано з вимогами безпеки, але прикмета стверджує, що це веде до бід і нещасть.

кухня, фото Pxhere
кухня, фото Pxhere

Брудний посуд на кухні в раковині сприяє розмноженню тарганів, а в якості поганої прикмети веде до сварок в сім'ї і навіть розлучення.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Безліч прикмет пов'язано з поведінкою за обіднім столом. Наприклад, загальновідоме твердження, що падіння столового приладу за столом або на кухні – це до гостей. Вказується навіть стать можливого гостя.

Сіль, розсипана на підлозі - це обов'язково до сварки. Якщо раніше це повір'я виправдовувалося дорожнечею солі, то тепер пов'язана з небажанням зайвий раз наводити порядок.

Також жінки боятися побачити павука ввечері на кухні, а свій нераціональний страх виправдовують тим, що це до отримання звісток, і частіше поганих.

Раніше ми повідомляли, ніколи не залишайте дзеркало біля вікна, жінка мало не позбулася будинку через дурну помилку.

Як повідомляв "Знай.ua", прикмети на погоду навесні, синоптик Діденко назвала народні вірування, які працюють.

Також "Знай.ua" писав, що розбиті дзеркала і нога в гної, у що вірять досі, через сотні років, бабусі і спадкоємці.