Українська поетеса Мар'яна Савка часто ділиться цікавими думками з передплатниками в соцмережах. На цей раз, у своєму Facebook вона вирішила розповісти про свої спостереження за українцями.

Мар'яна Савка розповіла, що часто подорожує за допомогою бла-бла-кара і підкреслила, що їй трапляються різні водії. Після цього вона згадала останній випадок, коли вона їхала разом з молодим військовим.

Поетеса розповіла, що їхала до Тернополя з 27-річним військовим, який служив не тільки в Україні, а й за контрактом за кордоном. Вона підкреслила, що чоловік був дуже приємним у спілкуванні, вільно володів українською мовою і мав хороший рівень лексикону.

У розмові Мар'яна Савка з'ясувала, що чоловік на половину росіянин, ріс в російськомовній родині і навчався в російськомовній школі.

На запитання, що його так змінило, водій відповів, що читав багато книг з історії України і слухав українську музику, а також підкреслив вплив української національної політики в період президентства Віктора Ющенка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Крила виростають, коли ти розумієш, що це зустріч з випадковим водієм, а не учасником Аспенівського семінару з національної ідентичності, учасницею якого я мала честь бути позавчора." - підсумувала поетеса.

Публікація Мар'яни Савки: Facebook
Публікація Мар'яни Савки: Facebook
Публікація Мар'яни Савки: Facebook

Нагадаємо, що історик розповів, чого не вистачає українській системі освіти

Як повідомляв портал "Знай.uа", заробляти гроші на своїй армії - це не патріотично, - Немилостивий

Також, "Знай.uа" писав, що бійці ЗСУ навчили школярів тому, що може врятувати їхнє життя: це має знати кожен