Гречка - дуже корисна і смачна крупа, яка не дарма завоювала популярність і є практично в кожному домі. Однак через те, що ми її дуже часто готуємо, звичайна розсипна каша встигає набриднути. Пропонуємо незвичайний рецепт гречки по-польськи: страва вийде ситною, оригінальною і, головне, дуже смачною.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом апетитної гречки по-польськи поділився сайт
Інгредієнти:
- 300 г гречаної крупи
- 600 мл води
- 300 г печериць
- 300 г сметани
- 1 яйце
- 1 цибулина
- 2 ст. л. вершкового масла
- сіль і перець за смаком
- шматочок твердого сиру (за бажанням)
Як приготувати:
Спершу промийте крупу, залийте її водою і варіть до готовності. В кінці готування додайте шматочок вершкового масла, щоб каша отримала виражений вершковий смак і аромат.
Дрібно наріжте цибулю і гриби. На сковороді з вершковим маслом обсмажте цибулю до прозорості, а потім додайте гриби. Смажте їх разом ще близько 15 хвилин. Посоліть і поперчіть.
В окремій місткості збийте сире яйце зі сметаною, посоліть і поперчіть його. Змастіть маслом форму для випікання. Викладіть туди частину гречки. Другим шаром викладіть цибулю з грибами.
Засипте гречкою і вилий зверху суміш яйця і сметани, рівномірно розподіляючи її. Можна посипати тертим сиром. Запікайте протягом 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. У гречку також можна додати моркву, зелень, обсмажені шматочки бекону.
Раніше повідомляли, "МастерШеф. Професіонали-3 " випуск 6: хто приготував прісну гречку і поїхав додому.
Як повідомляв Знай.uа, суддя "Майстер шеф" Ектор Хіменес-Браво загуляв з Осадчою, поки Горбунов не бачить: "Застрибуємо в останній вагон".
Знай.ua писав, Юрій Горбунов так не вміє? Катя Осадча захотіла солоденького з суддею " МастерШеф".