На Прикарпатті в селі Кричка провели перший "борщовий" фестиваль. 11 господинь та один ґазда зустрілися в однмоу місці, аби визначити, чий борщ вважати найкращим.

Польову кухню поставили перед будинком культури. Тут на свіжому повітрі в казанах і готували традиційну українську страву.На сцені кожна господиня та господар отримали фартушок та ложку. І тоді вирушили куховарити.

У самій Кричці смакують борщ без картоплі та квасолі, каже господиня Наталія Князевич: “Хтось дає квасолю, а ми даємо перловку. І я знаю, мені дуже смачний. І хто пробує, каже, що смачний. Та й наш борщ смачний, бо додаємо таке зілля як “чибрик”, яке росте в нас на городі”.

Всі кухарі погодилися, що одна з основних приправ – чибрик або чебрець. У цій місцевості він смачніший, кажуть прикарпатці. Усі овочі для борщу жінка привезла з власного городу, сметана — теж домашня. Звичайно, головний атрибут страви – бурячок. А ще – перетерте сало із зеленню.

Популярні новини зараз
Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Тим часом харківські кондитери встановили світовий рекорд: найважчий в світі шоколадний батончик, який важить 3 тони 59 кілограмів. Це збільшена копія стандартного вафельного батончика із шоколадною начинкою з додаванням фундука та покриттям темною кондитерською глазур’ю.

Нагадаємо, в Києві вирішили приготувати найбільшу веганську шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в України - майже 30 метрів! Готували "гіганта" на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.

Як повідомляв "Знай.ua", Клопотенко приготував легку закуску, яка під силу кожній господині: "Будемо смажити сир"

Знай.ua писав, не олів'є і шуба, а галушки, картопляники і шарпанина: Клопотенко склав гастрономічну карту України.