25-річний Сергій служить в окремій бригаді морської піхоти. На фронт пішов у 2016-му. "Що там у вас коїться? Їдь додому", - плакала у слухавку матір, почувши, як російські бойовики криють 120-мм мінами по позиціях українських захисників.

Про історію сміливог українця на своїй сторінці в Facebook розповідає ООС.

"Це сталося в серпні 2016-го, було якесь свято. Мама подзвонила привітати і тут нам почали "накидати привітання" з того боку. Поки балакав, у мене над головою, так метрів із 10, пролетіло і лягло з другого боку посадки. Рвонуло. Вимкнув телефон, сховався в бліндаж… Тоді нас пів дня гарненько так обстрілювали. А мати почула початок обстрілу і до вечора проплакала", – розповідає хлопець.

Перші дві ротації морського піхотинця Сергія «Желєза» були важкими. У 2016-му постійно точилися бої, були втрати в підрозділі. Неодноразово хлопець перебував за крок від найстрашнішого.


"Одного разу нас обстрілювали з боку Дач із БМП. Ворог працював чітко, прочісуючи всю посадку. Я, хоч і не був старшим на позиції, на той час мав вже достатньо досвіду, тож намагався виявити, з якої позиції працювала БМП. В якийсь момент побратим схопив мене за бронік і різко потягнув убік - переді мною пролетіла куля буквально на рівні грудей. Якби товариш забарився хоча б на секунду, я б тут з вами не розмовляв. І таких моментів, коли, наприклад, черга пройшла над головою, а я вчасно присів, було чимало теж", - посміхається воїн.

Проте, попри небезпеку та хвилювання рідних, Сергій жодного разу не пошкодував, що поміняв роботу кухаря-кондитера в гарному ресторані на захист Батьківщини та бойове братерство.

"Я, молодий та здоровий хлопець, просто не зміг сидіти вдома, коли в країні триває війна. Підписав контракт коли мені було 19. А 20-річчя відсвяткував у їдальні Навчального центру. Відтоді — у морській піхоті. Хоча і була деяка перерва після завершення першого контракту. Але зрозумів, що без армії не можу і повернувся до побратимів", - каже Сергій.

Цього року "Желєзо" вже втретє утримував позиції поблизу Широкиного. Каже, що сьогоднішня війна відрізняється від тієї, що була 4–5 років тому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше повідомляли, безстрашний лісник пожертвував спокійним життям заради України: "Розумію і відчуваю сенс".

Як повідомляв Знай.uа, український захисник загинув всього після одного пострілу на службі: знайшли, коли було занадто пізно.

Знай.uа писав, українська амазонка пішла на фронт, щоб захистити п'ятьох дітей і Батьківщину: "Душа боліла...".