Аліні Бойчук з Тлумаччини лише 10 років, та їй вже поставили невтішний вердикт: 1% на життя. Дівчинка стала першою дитиною в Україні, якій діагностували хворобу Вільсона та провели операцію з пересадки печінки.

Таке захворювання - спадкове, і при ньому в організмі накопичується багато міді. Через це вражається печінка і з'являються неврологічні симптоми, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Стан дівчинки швидко погіршувався, і медики були змушені ввести її у медикаментозну кому. Врятувати життя дитини могла тільки трансплантація печінки в Національному інституті хірургії і трансплантології імені Шалімова. На щастя, печінка мами підійшла Аліні, і жінка стала донором.

Ситуацію ускладнив коронавірус, який виявили в дівчинки. Нині дитина і мама одужують в ОДКЛ. За два тижні Аліна знову відправиться в інститут Шалімова, а далі на прикарпатку чекає тривала реабілітація.

Нагадаємо, що коронавірус обірвав життя митрополита Пцу Антонія: був поцілований Богом

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Тернопільщині раптово померла шкільна вчителька: діти з радістю бігли на її уроки

Також, "Знай.uа" писав, що коронавірус обірвав життя молодої виховательки з Прикарпаття: була для дітей другою мамою