Переможець талант-шоу "Голос країни-11" Сергій Лазановський міг стати фармацевтом. Вже під час вступу до вишу він передумав та віддав документи в Інститут мистецтва, на кафедру сценічної майстерності.

Після того, як його бабуся дізналася про це намагалася намовляти його сестру, щоб та відмовила брата. Та коли Сергій почав заробляти на проведенні весіль перші гроші, сім’я змінила свою думку, передає "Куфер".
Тепер Сергій працює у Франківському драмтеатрі. А також він щодня веде ранковий ефір на UA:Карпати, навчає дітей у телекласі та навіть інколи проводить свята.
Мати Сергія мріяла, що її син колись буде співати, тому з дитинства прищеплювала йому любов до сцени. До екзаменів в Інститут мистецтва хлопець не готувався, адже думав, що прийде всього шість акторів і він точно матиме шанс на вступ, але натомість прийшло 64.

Сергій Лазановський, фото "Куфер"
Сергій Лазановський, фото "Куфер"

"Коли здавав творчий іспит, в мене спитали: «Синочку, а ти тільки на театральне подавав документи?» Кажу: так. «А ти не боїшся, що не вступиш?» Відповів, що якщо не вступлю — піду в армію. Але вступив на державне", - каже хлопець.

Хлопець каже, що вже на заняттях вони робили вправи на увагу, на відчуття, на ставлення. Наприклад, треба було взяти в руки сірник і сформувати до нього своє ставлення: чи це твоя подруга, чи ворог.

" Стоїш і думаєш, що виглядаєш як бовдур, бо говориш до сірника", - каже він.

Вже після випуску хлопець впав у депресію. Його друзі зовсім не розуміли його навчання, тому в один момент він постав перед вибором: або вчитись далі й ставати актором, або задовільняти примхи своїх друзів, які насміхались з акторства. Проте згодом ті друзі самі відсіялись.

"Я почав активніше займатися акторською майстерністю і зрозумів, що без цього жити не можу. Що хочу бути саме актором. Після випуску мені відразу запропонували ставку у театрі Марії Заньковецької у Львові. Та я відмовився. Звісно, театр Заньковецької — національний театр і зарплата там вдвічі вища, ніж в нас тут, але я не міг поїхати. Франківськ — це моє місто і я люблю його. А львівський гонор мені чужий", - каже Сергій.

Сергій Лазановський, фото "Куфер"
Сергій Лазановський, фото "Куфер"

Хлопець не думав, що зможе потрапити до Франківського національного театру, бо колектив був набраний. Але згодом він дізнався про набір акторів. Вакантних місць було вдвічі менше, ніж людей, які хотіли там працювали, але він подався.

"Готуючись, думав, що поїду на заробітки за кордон: ягоди, буряки і огірки ніхто не скасовував", - згадує він.


Вже наступного дня після конкурсу хлопцеві подзвонив викладач і привітав з тим, що він пройшов.

"Коли я прийшов у театр, все тільки починало відновлюватися. Тут працювало багато старших людей, які не дуже хотіли щось міняти. А потім, поступово, завдяки Ростиславу Держипільському, в театр повернулися акторські тренажі, щоб всі тримали себе в тонусі", - каже він.

Сергій зізнається, що насправді театр мало хто з акторів вважає роботою. Це, скоріше, хобі. До того ж є можливості займатися чимось іншим у вільний час — і актори цим користуються.

" Я працюю ранковим ведучим на телебаченні, по сім днів кожні два тижні. І моя мама може потім казати, що бачила мене по телевізору і знає, що я живий та здоровий", - зазначив він.

Сергій Лазановський, фото "Куфер"
Сергій Лазановський, фото "Куфер"

Одного разу Сергій вирішив взяти участь шоу "Голос країни". Завдяки своїм творчим здібностям хлопець виборов перемогу разом зі своєю тренеркою Надією Дорофєєвою.

Варто зазначити, що у фіналі за перемогу боролися Тьома Паучек з команди MONATIK, Сергій Нейчев з команди Олега Винника, та зірка Рівного Юлія Тимочко з команди Тіни Кароль. Однак перемогу здобув Сергій Лазановський з команди DOROFEEVA.