Відомий український телеведучий та зірка тревел-шоу "Світ навиворіт" Дмитро Комаров відвідав Івано-Франківщину.

Там він зустрівся з еко-активісткою Яніною Лучейко, повідомляє "Репортер."

Жінка розповіла, що в ході зустрічі з телеведучим говорили про важливу соціальну тему - сміття і відповідальний туризм, до якого, на жаль, не схильні українці.

“Як же ж круто насправді говорити про такі важливі речі з видатними людьми і шукати способи і мотивації, щоб Карпати не залишалися на одинці зі сміттям. День з Дмитром минув чарівно і спішно, залишивши по собі якусь магічну і одночасно крихку віру, що все буде добре і Україна не перетвориться на сміттєву країну. Попереду ще стільки роботи!”, - каже Яніна Лучейко.

Яна – киянка, яка зараз мешкає на Івано-Франківщині. Жінка є засновницею організації «Зелене серце Карпат» та стала однією з ініціаторок руху «Верховина сортує сміття», який започаткував масове сортування відходів у селищі. "Проблем зі сміттям у гірських районах дуже багато, особливо після туристичного сезону", - зізнається жінка. Рух намагається подолати у Верховині просто вічні для гірських селищ проблеми – люди досі палять сміття, виносять непотріб на береги річок, утворюють стихійні смітники в лісі. Натомість, активісти встановлюють контейнери для роздільних відходів, запроваджують навчальні семінари із сортування сміття.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Українців потрібно привчати до екологічного туризму. Ми це робимо і вже маємо гарні результати", - резюмувала екоактивістка.

Нагадаємо, що Тіна Кароль в халатику на голе тіло кардинально змінила зовнішність: "Зведу тебе з розуму"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Анастасія Приходько поскаржилася на важку роботу: "Всім матусям шлю привіти"

Також, "Знай.uа" писав, що у Ірини Білик збулася мрія дитинства, українці вражені: "Що з тулубом?"