Прикарпатка Ганна Рудяк у три роки залишилася без батька. Та попри всі негаразди вона отримала освіту. Навіть зараз жінка має добру пам’ять і говорить польською. Цьогоріч вона відсвяткувала свій столітній ювілей.

Про це повідомляє "Суспільне".
Ганна Рудяк - найстарша жителька села Раковець, що на Богородчанщині. Про це свідчать і церковні метрики. За словами священника Василя Кімачука у 90-х Ганна Рудяк пожертвувала під церкву свою землю, а в 1994-му — тут провели перше богослужіння. Священник впевнений, що секрет довгожительки у допомозі церкві, адже Бог так її нагороджує.

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

“Тут був фундамент уже на хату, але вона віддала під більшу будову — під церкву. І, певне, Всемилостивий Бог її утримує століттям. Заслужила вона у Бога”, — каже настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ.

Жінка досі досить вправна, вона вишиває та плете. Каже, що завжди молиться за усе село, а воно — за неї, тому так довго живе.

За сто років життя пережила багато. Юність жінки припала на роки Другої світової. Пам’ятає, як розстрілювали євреїв та пережила голод 1946-1947 років.

“Ну, як був голод, то бульбу підбирали, стару бульбу, а муки не було. Повмирало багато в селі від голоду, бідували люди, просили, жебрували. Аякже! Ойой!” — каже Ганна.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

У жінки 11 дітей, зараз вона живе у наймолодшої Ольги. Довгожителька тішиться, що дочекалася онуків та правнуків. Всі були на її столітньому ювілеї.

Доньки Ганни Рудяк кажуть, у їхньої мами дуже весела вдача — досі складає пісні-коломийки й жартує. Варто зазначити, що у свої сто років, жінка навіть виступала з піснями на День села.

Нагадаємо, що у Шепетівці, що на Хмельниччині, довгожителька святкує свій ювілей. Надії Остаповні виповнилося 100 років.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 100-річна закарпатка пережила Сталіна і Гітлера і посміхнулася українцям: "Молитва і добрі справи"

Також, "Знай.ua" писав, що чернівчанка відсвяткувала столітній ювілей-пережила дві війни і бачила зміну епох