На Прикарпатті мешкає Іван Ляхович, що у власному гаражі налагодив виробництво маскувальних сіток для українських воїнів. З 2015 року чоловік встиг сплести понад 4 тисячі метрів сітки.

Івану Ляховичу 69 років, раніше він сушив борщі для військових. Всього тоді приготували стільки, що вистачало б на один обід для 10-ти тисяч бійців, пише Суспільне.

"Я вважаю, що ми повинні бути надійним тилом для тих героїв, які на передовій захищають Україну, мене і всіх нас", — каже Іван Ляхович. Коли говорить, то видно, як під його окулярами червоніють очі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У своєму гаражі чоловік працює самотужки по 4 години 5 днів на тиждень: "Я радію, що я комусь передам щось! А що, сидіти і нічого не робити? І казати, що мені погано, погано, погано?!".

Створення однієї сітки розміром 8 на 6 метрів займає 80-90 годин. На неї йде майже 15 кілограмів тканини, яку колись волонтер знаходив і купував на секондхенді, і варив із барвником потрібного кольору.

Тим часом незряча пенсіонерка зв'язала шкарпетки для тисяч захисників України: "Щоб синочки не мерзли".

Нагадаємо, чернівецька волонтерка й активістка Марта Левченко удостоїлася нагороди "Жінка України 2020" у номінації "Соціальний внесок".

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, тернополянка Ірина Цикорська допомагає недоношеним дітям вижити. Жінка бере участь у проекті «диво-восьминіжки». Вона в'яже м'які іграшки, які допоможуть виходити дітей, що народилися раніше терміну.