На Буковині попи РПЦ почали розбігатися під час проповіді священика ПЦУ Романа Грищука, який виступив під час похорону військовослужбовця Ярослава Карлійчука, вбитого російським бойовиком.

Відповідне відео на своїй сторінці в Facebook опублікуавла журналістка Галина Єреміца.

"Отець Роман Грищук, священник ПЦУ, рубанув правду-матку про московський патріархат і московські попи порозбігалися як миші! Слава Україні!!! Героям Слава!!!", – написала вона.

"Його вбив російський агресор, який вдерся на нашу територію. У нашу Україну отці, хто благословив російського агресора прийти сюди зі зброєю. Це патріарх Кирил, який ще тоді сім років тому сказав у посланні до Синоду (РПЦ, – ред.): “Якщо українці сильно не будуть противитись, то русскіє воїни багато крові не проллють”. Згадайте хто благословив початок війни на Донбасі. Де зупинялися найманці Гіркіна – у Слов’янську у Краматорську. В чиїх церквах вони знаходили для себе пристанище? Згадайте у чиїх дзвіницях були їхні бійниці", – сказав священник ПЦУ на похороні.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Він зазначив, що кожен воїн АТО добре знає, як в "республіках" діє Московський патріархат. Після цих слів путінські служители пішли геть з похоронів.

"Треба сьогодні говорити про тих, через яких прийшла війна. Хто організовував хресні ходи і зупиняв наших військових, які йшли боронити нашу країну. Згадайте отці, не йдіть, попросіть пробачення у військового", – сказав священник ПЦУ служителям Моспатріархату, які почали покидали похорон.

Нагадаємо, що ЗСУ повідомили про провокації на Донбасі і біля Чорного моря: 7 ворожих танків, флот і збиті безпілотники.

Як повідомляв портал Знай.uа, герой з позивним " Ключ "десятки разів перехитрив смерть Донбасі:"на фронті - з 18 років".

Також Знай.uа писав, як чотирилапі герої воюють на Донбасі пліч-о-пліч з господарями.