Вже незабаром, 2 травня, в оселі православних християн завітає одне із найбільших свят року - Великдень. Після суворого посту, який передує цьому святу, українці накриватимуть щедрі столи з пасками, крашанками та ковбасами.

Скільки це задоволення коштуватиме цього року, порахували у виданні «Слово і діло».

Якщо порівнювати із минулим роком, вартість середнього великоднього кошика зросла на 15,5%. Минулого року за смаколики в середньому викладали 841 гривню, а цього року доведеться викласти аж 971 гривню.

Як не дивно, паска цього року має обійтися трохи дешевше – 130 гривень замість тогорічних 140 гривень. Однак яйця подорожчали практично вдвічі – до 39-40 гривень за десяток, у той час як минулого року вони коштували 20 гривень за десяток.

Відчутно подорожчав і твердий сир – за кілограм минулого року просили 140 гривень, а цього року вже близько 250 гривень.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Подорожчали м'ясо, домашня ковбаса (до 130 гривень за півкіла), буженина додала 27,3% минулорічної вартості, курка – до 60 гривень за кілограм. Сало подорожчало майже на 40%.

Свіжі огірочки не подорожчали, а от їхні мариновані «побратими» - додали в ціні аж 21%. Помідори ж, навпаки, навіть подешевшали на 38,3%.

За пляшку кагору в магазині просять 67 гривень – а це лише на гривню дорожче, ніж у минулому році.

Нагадаємо, управсправами УПЦ розповів, як православні святкуватимуть Великдень в умовах локдауну

Як повідомляв "Знай.ua", як підготуватися до Великодня 2021-оригінальні способи фарбування яєць до свята

Знай.ua писав, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога: поради священиків