На дворі - квітень, і на Прикарпатті з'явилися перші лісові гриби - зморшки, які на Гуцульщині ще називають шушуребками.

"Їх збирають навесні: від квітня до травня. Та, якщо весна холодна, то їх можна збирати аж до червня. Це невеличкі гриби з коричневою або світло-рудою шапочкою, що за формою нагадує конус. У шапочці — десятки складок, що виглядають як зморшки. Звідси й назва гриба — зморшок. А от чому гуцули називають зморшки шушеребками, сказати важко",— розповіли у Національному природному парку "Верховинський", передає ПІК.

Приблизна вага одного гриба — 100-150 грам, завбільшки лісовий дар 18-22 сантиметри.

Тим часом стало відомо, що значне потепління в Україну прийде вже в неділю, 11 квітня. А з наступного тижня очікується повноцінно тепла погода, нічні заморозки відійдуть. З неділі припиняться нічні морози і денна температура вже буде вище +10 градусів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також Знай писав, що стихія зіпсує українцям настрій на вихідних: як примхлива жінка