Рибалка із Нової Зеландії Джош Лонерган випадково спіймав на звичайну вудку гігантську чотириметрову акулу. Чоловік розповів, що ніколи раніше не бачив нічого подібного і отримав справжній шок.

Подробиці резонансної події повідомляє британський таблоїд Daily Mail.

Джош розповів журналістам, що вирішив поїхати на риболовлю у свій день народження. Несподівано чоловік помітив велику акулу, яка полювала на риб у трьох метрах від його човна. Оскільки чоловік вже раніше бачив акул поблизу, він спокійно продовжив рибалити далі. Джос закинув вудку й несподівано зрозумів, що кількатонна хижачка жадібно накинулася на наживку.

"Спочатку я не зрозумів: це вузькозуба чи велика біла акула. Я швидко почав намотувати волосінь", – розповідає Джош.

Чоловік пояснив, що ця подія стала для нього справжнім шоком, адже він ніколи раніше не бачив, щоб велика біла акула так вистрибувала перед човном. Вона була величезною – близько чотирьох метрів завдовжки, і могла б із легкістю проковтнути рибалку разом із вудкою та човном.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак, на щастя, усе обійшлося і живий-здоровий Джос повернувся додому, а акула попливла у глибини.

До слова, велика біла акула (також відома як акула-людожер) – одна з найбільших хижих риб в світі. У середньому представники цього виду виростають до 4,6-4,8 метра завдовжки, але трапляються представники завдовжки до шести метрів. Вважаються найбільш небезпечним для людини видом акул.

Нагадаємо, рибалка зловив дитинча акули з "людським" обличчям.

Як повідомляв Знай.ua, тернопільський ресторатор виловив на Мальдівах двометрового монстра: гострий ніс і зубища, як у акули

Також Знай.ua писав, що вчені виявили в океані Кораловий риф висотою в 500 метрів, відео. Можливо, це найбільш очевидно на знаменитому Великому Бар'єрному рифі Австралії.