Жіноча краса залежить не тільки від зовнішнього догляду, але і від внутрішнього підкріплення, в тому числі і підживлення гормонального фону.

Головним тут залишається жіночий гормон естроген, який як раз таки і допомагає продовжити молодість. З цього матеріалу ви дізнаєтеся про продукти, які допомагають налагодити гормональне здоров'я жінки.

Основна дія естрогену спрямована на забезпечення дітородної функції жінки. Його дефіцит в організмі виявляється у депресивному стані, збільшенні ваги, зниженні сексуального потягу і навіть заниженій самооцінці. Включи продукти із запропонованого списку в свій раціон і продовж свою молодість.

Насіння льону

Насіння льону повинні бути в щоденному раціоні кожної жінки, воно коштує копійки і приносить неймовірну користь. Воно вступає в боротьбу з пухлинами, займається очищенням організму, забезпечує наше тіло цілим комплексом корисних речовин. Найкраще вживати насіння в перемолотом вигляді.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Бобові

Бобові - це неймовірно різна їжа, сочевиця, нут, маш, зелений горошок. У цих продуктах багато фітоестрогенів і білка. Якщо ти включиш в свій раціон страви з бобових, організм обов'язково скаже тобі спасибі.

Висівки

У висівках багато харчових волокон, в цьому їх сила і користь. Якщо є потреба в очищенні кишечника, то висівки ідеально для цього підійдуть. Фахівці включили їх у список до омолоджуючих продуктів, адже чим здоровіший кишечник, тим молодше наше тіло.

Кава

Вчені досі сперечаються про те, чи несе кава користь, чи все-таки шкоду. Одне з досліджень показало, що жінки, які вживають у день 500 мл кави мали підвищені показники естрогену. Таким чином, цим напоєм, в помірних дозах, можна підняти рівень гормону, але зловживати точно не варто.

Абрикоси

З усього розмаїття фруктів по кількості естрогену вирішили виділитися абрикоси. Не має значення в якому вигляді ти будеш їх їсти — свіжими або сушеними, головне, щоб продукт був в раціоні.

Крім рослинної їжі естроген є і в продуктах тваринного походження. От тільки лікарі не рекомендують захоплюватися поїданням м'яса і молочки з метою отримати дозу гормону, так як там є багато зайвих хімічних елементів,що згубно впливають на жіноче здоров'я.

Раніше повідомляли, в Україні продовжать зростати ціни на продукти: "Cоняшникова олія вже по 60 грн".

Як повідомляв Знай.uа, подорожчання продуктового кошика: на скільки за рік змінилися ціни на крупи, хліб і макарони.

Знай.uа писав, жорсткий локдаун у Києві з 20 березня по 9 квітня: що буде закрито і кому дозволять працювати.