Жінка розповіла, як змогла виростити дитину з синдромом Дауна. Про це повідомили у виданні "ВВС".

Ірина народила сина на ім'я Тарас, якому лікарі встановили страшний діагноз - синдром Дауна. Жінці пропонували відмовитися від дитини, але вона вирішила, що зможе її виховати.

Також Ірина довгий час доглядала за хворою мамою. Коли Тарасу виповнилося три роки, вона пішла працювати бібліотекаркою. При цьому жінка за 7 років роботи ніколи не брала лікарняний і встигала доглядати за хлопчиком.

Паралельно Тарас пішов у логопедичну групу в дитячому садку. За словами Ірини, хлопчик був повністю готовий: він не міг говорити, але вмів рахувати, знав цифри, розрізняв кольори і знав назви дерев і квітів.

Ірина з народження займалася розвитком Тараса і змогла переконати комісію взяти його в дитячий сад.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Коли хлопчик потрапив до школи і довчився до п'ятого класу Ірина зрозуміла, що в навчальному закладі потрібні фахівці, які будуть навчати дітей з подібними діагнозами.

Тарас, фото: bbc.com
Тарас, фото: bbc.com
Тарас, фото: bbc.com

Після цього жінка вступила на другу освіту і в 2018 році отримала диплом. Перша освіта жінки-психолог.

В даний момент Ірина об'єднує дві роботи-бібліотекарка і вчитель історії та образотворчого мистецтва в спеціальних класах.

Тарас навчається в 9-му класі. Чотири рази на тиждень хлопчик ходить на танці і плавання. Він мріє відправиться в Канаду, щоб відвідати місцеве озеро.

Ірина розповіла, що в даний момент задоволена своїм життям, Хоч їй і не вистачає часу на себе, оскільки вона постійно зайнята сином. За словами жінки, історія з Тарасом навчила її сприймати життя інакше. Вона мріє, що її син знайде улюблену роботу і хорошу супутницю життя.

"Бути мамою дитини з синдромом Дауна - це те ж саме, що бути мамою звичайного хлопчика. Для мене у наших дітей більше спільного, ніж відмінного. У кого-то блакитні очі, у когось карі. Є те що є" - каже Ірина.

Ірина і Тарас, фото: bbc.com
Ірина і Тарас, фото: bbc.com
Ірина і Тарас, фото: bbc.com

Нагадаємо, що у Києві горе-мати морила голодом 6-річну дитину: "сусіди почули моторошні крики"

Як повідомляв портал "Знай.uа", українець отримав інвалідність через лікарську помилку: "Випадково вирізали око"

Також, "Знай.uа" писав, що маленька харків'янка ледь не позбулася пальців у школі, вчителі відмахнулися - "Переживе"