В Україні дорожчають ціни на продукти. Про це розповів журналіст Олексій Кущ на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Олексій Кущ повідомив, що в Україні триває інфляція і навів фактори, які вказують на розвиток даного процесу.

Перш за все журналіст зазначив, що вартість соняшникової олії в Україні досягла 60 гривень і це є новим віком аграрної інфляції, яка веде до підвищення цін на продукцію і нище6те.

"Насправді перед нами черговий виток агфляції або аграрної інфляції, коли на тлі помірного зростання загального індексу цін, вартість продуктів харчування змінюється в гіпердинаміці. Для бідного суспільства, коли в структурі витрат населення істотну частину займає продовольчий кошик, такий формат цін - прямий шлях до злиднів."- написав Олексій Кущ.

Після цього експерт підкреслив, що НБУ не залишиться іншого вибору, як зміцнити гривню на 10-15%, як у 2019 році, але на його думку це негативно відіб'ється на промисловості.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"І тут ми повертаємося до ціни монетарного суверенітету: і мова не тільки про зберігання резервів НБУ в знецінюваному доларі, що коштує нам 2.5 млрд.дол. на рік (більше, ніж кредит МВФ). Тут мова про те, що такі валюти як наша стають амортизатором світової інфляції, вбираючи в себе свою краплю світової емісійної хвилі. Імпортуючи інфляцію зі світовими цінами на сировину." - додав Олексій Кущ.

Публікація Олексія Куща: Facebook
Публікація Олексія Куща: Facebook
Публікація Олексія Куща: Facebook

Нагадаємо, що львів'яни вимагають знизити тарифи в маршрутках, які розвалюються на очах у Садового

Як повідомляв портал "Знай.uа", курс валют на 23 березня познущається над гривнею, євро перейшов червону межу

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні продовжують дорожчати продукти: як зросли ціни на олію, овочі та інші товари