Франківчанину потрібна допомога в лікуванні важкого захворювання. Про це повідомили на порталі "Прикрапатье Online".

35-річний франківчанин Юрій Веретко живе з розсіяним склерозом з 19-ти років. Дане захворювання поставило хрест на планах і мріях чоловіка.

Юрій здивований, як швидко це захворювання зробило його безсилим. Він стверджує, що багато хто нічого не знає про цю недугу і почувши його діагноз вважають, що у нього проблеми з пам'яттю, але це не так.

"Мені дуже хотілося б, щоб наше суспільство зрозуміло, що склероз не у мене, а у моїх клітин, які забувають, що вони повинні повноцінно функціонувати. Розсіяний склероз забрав у мене не тільки всю енергію, але і всі мрії. За ці роки я вже й не пригадую, як це бути здоровим. Однак, на щастя, наука не стоїть на місці – з'явилися ліки, які позитивно діють на більшість пацієнтів. Вони зупиняють розвиток хвороби, що вкрай важливо " - говорить Юрій Веретко.

Дане захворювання вважається невиліковним, проте існує ряд препаратів, які здатні зупинити його розвиток і частина з низ забезпечуються на державному рівні. При цьому, на жаль, кількість хворих, які отримують ліки безкоштовно дуже низька.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Лікар Юрія, який лікує його вже десять років каже, що у чоловіка є хороші шанси зупинити розвиток захворювання.

"За статистикою, ці ліки допомагають сімом людям з десяти. Це дуже непогано, як мені здається. Курс коштує близько 430 000 гривень. Зокрема, така вартість чотирьох ампул "OCREVUS", а також сюди входять дві ампули, які обіцяли надати безкоштовно. Я дуже хвилююся, щоб ця акція не закінчилася, тому що якщо за чотири така вартість, то заплатити ще за дві мені просто не вистачить. Ця сума для мене непідйомна, але хіба, коли стоїть питання людського життя-це така велика сума?"- додав Юрій Веретко.

В даний момент франківчанин зміг зібрати половину потрібної суми і сподівається, що незабаром збере решту і дасть відсіч тяжкому захворюванню.

Юрій Веретко, фото: Прикарпаття Online
Юрій Веретко, фото: Прикарпаття Online
Юрій Веретко, фото: Прикарпаття Online

Нагадаємо, що Ольга не захотіла видалити родимку, і це призвело до раку: тепер благає про допомогу

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополяни засипають один одного квітами заради важко хворої дитини: "Весна врятує життя"

Також, "Знай.uа" писав, що пухлина мозку розділила життя маленького Владика на" до " і "після": батьки готові серце віддати