Жінки-військові розповіли про сексуальне насильство в українській армії. Про це повідомили в сюжеті "Радіо Свобода".

Підполковник ЗСУ Ольга Деркач довгий час терпіла сексуальні домагання від свого начальника.

Жінка розповіла, що чоловік спершу був дуже добрий до підлеглих, проте з часом його поведінка почала переходити межі. Після цього Ольга подала на нього до суду за домагання. Керівник дівчини подав зустрічний позов - за образу честі. Пізніше він звільнився за власним бажанням після закінчення контракту.

[img desc="Жінки-військові, зображення ілюстративне, кадр з сюжету Радіо Свобода: Facebook"]876420 /img]

Військова медсестра Ірина Базикіна каже, що також стала жертвою сексуального насильства з боку колеги. Чоловік запропонував їй допомогу в переведенні в іншу бригаду.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Він сказав Ірині, що йому потрібно заїхати додому забрати деякі речі і запропонував поїхати з ним. Коли вона увійшла в квартиру, чоловік вчинив акт насильства.

"Закриває двері за собою, ну і починає якісь обнімашки. Я кажу: "Не потрібно мене переводити, якщо це через ліжко"... він сказав: "Вона любить жорсткий секс і я її побив". І багато хто повірив " - каже Ірина Базикіна.

Суд визнав чоловіка невинним і жінка досі не може домогтися справедливості.

На жаль, подібні випадки в українській армії не поодинокі. За останні роки кількість жінок-військових збільшилася в кілька разів. У зв'язку з цим керівництво ЗСУ готує заходи для встановлення гендерного балансу та протидії сексуальному насильству.

Нагадаємо, що сапер Володимир зізнався, що найгірше в його професії: від цього залежать життя людей

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні хочуть скасувати податок на потреби армії: яку частину зарплати ми віддаємо до бюджету

Також, "Знай.uа" писав, що молоденька Військова згадала про трагедію з курсантами під Харковом, мороз по шкірі: "Знала їх усіх..."