У Франківську медики врятували пацієнта від інвалідності. Про це повідомили на порталі Івано-Франківського національного медичного університету.

В Івано-Франківській клінічній лікарні №1 хірурги провели складну операцію Фрея на підшлунковій залозі.

До команди медиків для операції увійшли: завідувач кафедри хірургії №1 ІФНМУ професор Сергій Василюк, професор Андрій Гуцуляк, доцент Олександр Прудніков, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Любомир Боднарук та лікаря-інтерн Михайло Тиводар.

Пацієнт страждав від важкого захворювання, яке призводить до інвалідності — хронічний калькульозний панкреатит. Через це захворювання людина змушена все життя дотримуватися суворої дієти і будь-яке відхилення від неї призводить до сильних болів, які майже неможливо усунути медикаментами. Також таким людям протипоказані навіть легкі фізичні навантаження. Тому операція при даному діагнозі необхідна.

Операція названа на честь американського хірурга Чарльза Фредеріка Фрея. Під час втручання медики видаляють частину головки підшлункової залози, де знаходяться змінені тканини, які є причиною хворобливих нападів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Хірурги відзначають, що для проведення такої операції потрібні дуже хороші навички всієї команди і високотехнологічне обладнання, яке в останні роки закупив директор лікарні Тарас Василик.

Операція пройшла успішно. Медики не порушили роботи шлунково-кишкового тракту і дванадцятипалої кишки. Згодом пацієнта перевели в стаціонар.

У Франківську медики провели складну операцію: ifnmu.edu.ua
У Франківську медики провели складну операцію: ifnmu.edu.ua
у Франківську медики провели складну операцію: ifnmu.edu.ua

Нагадаємо, що львівські патрульні врятували тяжко хвору жінку: герої носять погони

Як повідомляв портал "Знай.uа", харків'янин під наркотиками повис з балкона вниз головою: чорні труси і скажений погляд

Також, "Знай.uа" писав, що під Києвом 5-річна принцеса дивом врятувалася від жахливої пожежі - "Вийшла в магазин"