Жінка прийшла до тями після 27 років у комі. Про це розповіли у виданні "ВВС Україна".

Мешканка ОАЕ Муніра Абдулла в 1991 році потрапила в страшну ДТП і впала в кому на 27 років. На момент трагедії їй було 32 роки. У минулому році вона прокинулася в клініці в Німеччині.

Син жінки Омар Вебар розповів, що в той момент він з мамою сидів на задньому сидінні автомобіля і коли вона зрозуміла, що аварії не уникнути, то притиснула хлопчика до себе. В результаті він отримав лише невелику гематому на голові.

Жінку спершу госпіталізували в місцеву лікарню, а потім в Лондон, де медики встановили, що вона знаходиться у вегетативному стані, але може відчувати біль.

Після цього Муніру Абдуллу перевезли назад в ОАЕ, в місто Аль-Айн, де вона жила.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У 2017 році сім'я отримала грант від Ради коронного принца урядового ограна в Абу-Дабі, на переведення її в клініку в Німеччині. Так жінці провели кілька операцій, щоб виправити сильно скорочені м'язи.

Син жінки не залишав її і завжди був поруч. Одного разу в Німеччині він посварився з медперсоналом і Абдулла відчула, що він знаходиться в небезпеці, після чого видала кілька звуків.

"Вона видала дивні звуки, і я покликав лікарів, щоб вони оглянули її, вони сказали, що все нормально. Потім, через три дні, я прокинувся під звуки того, як хтось назвав моє ім'я. Це була вона! Вона кричала моє ім'я, я був переповнений радістю; протягом багатьох років я мріяв про цей момент" - розповів Омар Вебар.

Жінка більш активно почала реагувати на зовнішній світ і вже може вести бесіди. Вона повернулася додому, де проходить терапію і реабілітацію, щоб відновити функції м'язів.

Лікарі кажуть, що подібні випадки дуже рідкісні, адже в кому людина впадає через порушення функцій мозку, які найчастіше незворотні. Тому, навіть якщо вдалося прокинутися, реабілітація і повне одужання в таких випадках може затягнутися на довго.

Лікарня, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, що понад 500 лікарень України отримали допомогу Ріната Ахметова у боротьбі з covid-19

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Буковині сварка обернулася потужним вибухом гранати: загинула жінка

Також, "Знай.uа" писав, що українці вимагають знизити "шалену" вартість медоглядів: "Де такі гроші взяти?"